Sirup – Cvet Maslačka 450g

500,00 din.

Na obroncima nacionalnog parka “Kopaonik” biramo najbolje cvetove maslacka u rano prolece, nakon toga po receptima nasih predaka pravimo sirup (med) od maslacka koji je vekovima unazad poznat u narodnoj medicine po svojim blagodetima za zdravlje coveka.

Opis

Sirup ili med od maslačka poznato je sredstvo u herbalnoj medicini, i koristi se za ublažavanje tegoba kod prehlade, bronhitisa, upala desni.
Blagodeti meda od maslačka ogledaju se i u smanjenju masnoća u krvi kao i u uklanjanju bradavica. Lekovit je zbog obilja pelina, cinka, flavonoida, B vitamina, sterola, tanina, kalijuma. Listovi su puni vitamina C i gvožđa. Odlično je rešenje i za pušače jer čisti pluća od štetnih materija. Pored toga ovaj sirup-med je dobar i za detoksikaciju i čišćenje jetre. Posebno se preporučuje osobama koje pate od “masne jetre”. Dobro je rešenje i za ublažavanje problema sa urinarnim traktom. Uzimati jednu do dve kafene kašičice pre obroka, a može se dodavati u biljne čajeve umesto šećera. Čuvati na tamnom i suvom mestu.

Korišćeni sastojci …

Cvet Maslačka
Limunska
Kiselina
Šećer
Nutritivne vrednostina 100g 1321/310Energetska vrednost (kJ/kcal) 0,5Masti (g) 0,01Od toga zasićene kiseline (g) 77,1Ugljeni hidrati (g) 0,5Vlakna (g) 0,5Proteini (g) 0,1So (g)
Sastojci cvet maslačka limunska kiselina šećer

Dodatne informacije

Težina 450 g

Možda će Vam se dopasti ...