Domaći sok od paradajza – Blagi 720ml

300,00 din.

Paradajz je odličan izvor antioksidanasa i ukoliko želite da budete puni energije i zdravi, gotovo da nema boljeg voća od njega. Nije ni čudo što se smatra rajskim voćem. Smatra se da je toliko dobar, da sprečava pojavu određenih oblika raka.

Opis

Sok od paradajza je jedan od najjačih antioksidanasa. Veoma je bogat vitaminom C, kao i drugim vitaminima: A, B, D i K, kao i drugim brojnim mineralima i hraniljivim elementima.

Poznato je da sok od paradajza sadrži u sebi puno gvoždja, ali i kalcijuma, kalijuma, fosfora, magnezijuma, kao i mineralne soli, te flavonoide, ferulinsku kiselinu, kao i hlorogensku i mnoge druge hranjive sastojke. Takodje, sok od paradajza sadrži i veoma retke minerale koji se izuzetno retko nalaze u ostalim namirnicama, poput kobalta, bakra, bora i mangana.

Ne samo da utiče na bolje zdravlje i imunitet, nego i na lepotu. Sok od paradajza može da ima i svoju spoljašnju primenu.

  • Ako ga nanesete na kožu, pomoći će u lečenju bubuljica na sličan način na koji to rade i jagode. Bogatsvo C vitamina zaceljuje kožu, posvetljava i umanjuje vidljivost ožiljaka.
  • Ako ga nanestete na kosu, uticaće na njen sjaj, poboljšaće izgled suvih krajeva i rešiti problem peruti.

Korišćeni sastojci …

Paradajz
Peršun
Šećer
So
Sirće
Nutritivne vrednostina 100ml 132/31Energetska vrednost (kJ/kcal) 0,07Masti (g) 0,03Od toga zasićene masti(g) 6,5Ugljeni hidrati (g) 4,86Od toga šećeri (g) 1,88So (g) 1,1Belančevine(g)
Sastojci paradajz peršun šećer so sirće

Dodatne informacije

Težina 820 g
vrsta-proizvoda

Ajvar, paprike i sokovi

Možda će Vam se dopasti ...