Ajvar – Ljuti

Naš ajvar pravi se od domaćih sorti crvenih paprika, pečenih na tradicionalan način po recepturama naših baka. Kako se ukusi razlikuju, a naša želja je da zadovoljimo svačije nepce, u ponudi imamo dve varijante ajvara – ljuti i blagi.
Domaći ajvar ili srpski kavijar je jedan od najprodavanijih proizvoda iz naše kuhinje. Staru srpsku sortu paprike, kurtovku, koja se bere na poljima oko reke Morave, pažljivo biramo, a zatim je pečemo na šporetima na drva. Nakon toga ručno je ljuštimo, zatim meljemo i onda kuvamo u tučanim šerpama na blagoj vatri laganim mešanjem. Naš ajvar je čist ajvar proizveden samo od parpike, bez veštačkih aroma, boja i konzervansa. Ukusom i mirisom vratiće one starije generacije decenijama unazad svojim korenima. Podsetićemo ih na pravi ukus i miris ajvara kako su nekada i njihove mame spremale, dok će mladi naučiti kakav je pravi srpski tradiconalni ajvar.
  • Crvena pečena Paprika
  • Suncokretovo Ulje
  • Šećer
  • So
  • Sirće
  • Čili u prahu

800 RSD

580g

16 Sočnih

pečenih paprika

Sa područja Južne Srbije u svakoj tegli, Ručno pečenih i oljuštenih, kuvanih u tučanim šerpama po recepturi staroj preko 100 godina.

Nutritivne

Vrednosti

  • Energetska vrednost

    659/158 kJ/kcal

  • Masti

    12,81 g

  • Od toga zasićene kiseline

    1,2 g

  • Ugljeni hidrati

    11,55 g

  • Od toga šećeri

    4,6 g

  • Proteini

    1,58 g

  • So

    1,96 g