Opis
Domaći ajvar ili srpski kavijar je jedan od najprodavanijih proizvoda iz naše kuhinje. Staru srpsku sortu paprike, kurtovku, koja se bere na poljima oko reke Morave, pažljivo biramo, a zatim je pečemo na šporetima na drva. Nakon toga ručno je ljuštimo, zatim meljemo i onda kuvamo u tučanim šerpama na blagoj vatri laganim mešanjem. Naš ajvar je čist ajvar proizveden samo od parpike, bez veštačkih aroma, boja i konzervansa. Ukusom i mirisom vratiće one starije generacije decenijama unazad svojim korenima. Podsetićemo ih na pravi ukus i miris ajvara kako su nekada i njihove mame spremale, dok će mladi naučiti kakav je pravi srpski tradiconalni ajvar.
Korišćeni sastojci …

Paprika

Ulje




prahu
Nutritivne vrednostina 100g | 659/158Energetska vrednost (kJ/kcal) | 12,81Masti (g) | 1,2Od toga zasićene kiseline (g) | 11,55Ugljeni hidrati (g) | 4,6Od toga šećeri (g) | 1,58Proteini (g) | 1,96So (g) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Sastojci | crvena pečena paprika | suncokretovo ulje | šećer | so | sirće | čili u prahu |