Ajvar – Blagi 580g

800,00 din.

Naš ajvar pravi se od domaćih sorti crvenih paprika, pečenih na tradicionalan način po recepturama naših baka. Kako se ukusi razlikuju, a naša želja je da zadovoljimo svačije nepce, u ponudi imamo dve varijante ajvara – blagi i ljuti.

Opis

Domaći ajvar ili srpski kavijar je jedan od najprodavanijih proizvoda iz naše kuhinje. Staru srpsku sortu paprike, kurtovku, koja se bere na poljima oko reke Morave, pažljivo biramo, a zatim je pečemo na šporetima na drva. Nakon toga ručno je ljuštimo, zatim meljemo i onda kuvamo u tučanim šerpama na blagoj vatri laganim mešanjem. Naš ajvar je čist ajvar proizveden samo od parpike, bez veštačkih aroma, boja i konzervansa. Ukusom i mirisom vratiće one starije generacije decenijama unazad svojim korenima. Podsetićemo ih na pravi ukus i miris ajvara kako su nekada i njihove mame spremale, dok će mladi naučiti kakav je pravi srpski tradiconalni ajvar.

Korišćeni sastojci …

Crvena pečena
Paprika
Suncokretovo
Ulje
Šećer
So
Sirće
Čili u
prahu

Nutritivne vrednostina 100g 659/158Energetska vrednost (kJ/kcal) 12,81Masti (g) 1,2Od toga zasićene kiseline (g) 11,55Ugljeni hidrati (g) 4,6Od toga šećeri (g) 1,58Proteini (g) 1,96So (g)
Sastojci crvena pečena paprika suncokretovo ulje šećer so sirće čili u prahu

Dodatne informacije

Težina 680 g
vrsta-proizvoda

Ajvar, paprike i sokovi

Možda će Vam se dopasti ...